Kokosowe ciasteczka z maszynki
Składniki:
- ½ kg mąki pszennej
- ½ kostki margaryny,
- ½ kostki masła,
- 250 g cukru,
- 2 całe jajka,
- 2 żółtka,
- 50 g wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
Mąkę, margarynę i masło posiekać nożem. Dodać cukier, jajka i żółtka. Zagnieść ciasto, dodając pod koniec wiórki kokosowe.
Włożyć na godzinę do lodówki.
Nakładać porcjami do maszynki do mielenia z założoną odpowiednią nakładką do ciastek. Obcinać paski ciasta na odpowiednią długość.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do 180stopni C przez około 20 minut.
Przed podaniem można udekorować polewą czekoladową.
Komentarze
Prześlij komentarz