Kokosowe ciasteczka z maszynki


Składniki:

  • ½ kg mąki pszennej
  • ½ kostki margaryny,
  • ½ kostki masła,
  • 250 g cukru,
  • 2 całe jajka,
  • 2 żółtka,
  • 50 g wiórek kokosowych 

Sposób przygotowania:

Mąkę, margarynę i masło posiekać nożem. Dodać cukier, jajka i żółtka. Zagnieść ciasto, dodając pod koniec wiórki kokosowe.
Włożyć na godzinę do lodówki.
Nakładać porcjami do maszynki do mielenia z założoną odpowiednią nakładką do ciastek. Obcinać paski ciasta na odpowiednią długość.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do 180stopni C przez około 20 minut. 
Przed podaniem można udekorować polewą czekoladową.

Komentarze